Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2011 » Жовтень » 01

Коли хочемо добратися до краю, який віддалений від нас великим морем, то ми повинні сісти на міцний корабель, інакше ми не перепливемо глибокої води. А наше життя — то глибоке море, яке нам треба вміти переплисти, щоб добратися до того краю, куди збираємось від нашого народження: до Царства Небесного. На цьому морі пливе лише один добрий корабель, що не потопає й безпечно перенесе нас до того небесного краю. Той корабель — це Христова Церква.

Під Церквою ми розуміємо не лише Божий дім, куди ми ходимо молитися, а всіх вірних християн на цілій землі, що визнають одну правдиву Христову віру, приймають одні й ті самі св. Тайни і є в злуці з одним видимим головою, Намісником Христовим, наслідником св. Петра, Папою Римським.

Бо ж до св. Петра й до його наслідників Ісус Христос сказав: " Ти — Петро (скеля), і на цій скелі збудую Мою Церкву, і ворота пекельні не переможуть її: і дам тобі ключі Царства Небесного: і що зв’яжеш ... Читати далі »
Переглядів: 1465 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)

Коли Господь Бог створив перших людей, то в своїй любові й доброті мав дуже гарний план для них. Перші люди та їхні потомки мали жити в раю, щасливо, без гріха, без труду, весело, в здоров'ї. А коли прийшов би час, людина б заснула і була б перенесена тілом і душею в небесне царство. Та перші люди знищили цей гарний Божий план. Як знаємо, вони переступили Божу заповідь та все втратили: безсмертність тіла, красу душі, стали підлеглими слабостям, гріхові й дияволові; а з ними всі їхні потомки стали учасниками того першого гріха.

Диявол радів з тої своєї перемоги, та радість його була передчасна, бо Бог не залишив людину з її заслуженою карою.

Бог в безконечній Своїй любові послав нам Свого Сина, що воплотився від Духа Святого і народився з Пречистої Діви Марії. Тридцять років трудився Божий Син і дав нам приклад, що й ми повинні працювати. Бо коли Божий С ... Читати далі »
Переглядів: 2156 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)


Звідки черпали святі люди силу, потіху, радість у своїх терпіннях? Із найсвятішого Серця Христового! З любові до Нього зносили свої терпіння. Любов полегшувала їхні труднощі, прикрощі і терпіння, бо найсвятіше Серце казало їм: "Терпіть зі Мною, тоді пізнаю, що любите Мене!”

Нерозумні ті люди, що шукають сили не в найсвятішому Серці Ісуса, а в людях, танцях, забавах і в приємнощах цього світу. Ті земні "радощі” ніколи не принесуть такого щастя, якого бажає наше серце. Ніколи люди не мали й не матимуть в дочасних насолодах спокою, потіхи й радості, що Господь Бог приготував для тих, які на Нього покладають свою надію. Коли б ти, людино, мала всі радощі цього світу, то й тоді, не була би ти справді щасливою, бо не могла б ті приємнощі уживати вічно на землі. Отже, не на землі шукай правдивої потіхи, сили, радості, а у злуці свого серця з Найсвятішим Серцем Іс ... Читати далі »
Переглядів: 1996 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)

Чим є місяць між зорями, тим є Пречиста Діва поміж іншими святими в небі. Отже, маємо шанувати Пречисту Діву більше, як всіх інших святих, бо Вона є:

1.    Матір Божа, отже, може нам допомогти,

2.    Матір наша, отже, хоче нам допомогти.

Вона одним своїм словом може більше випросити в Бога, як усі святі; тому християни вдавалися і вдаються завжди до Неї у своїх потребах і прикрощах. Тому й говоримо, що Вона — заступниця всіх християн, потіха засмучених, притулок грішників, радість усіх терплячих, цариця мучеників, підпора старості, покров і заступниця немічних.

Вшановування Пречистої Діви Марії є найкращим способом осягнути тепер, на землі, святість, а по смерті — вічне щастя. Марія — це двері для наш ... Читати далі »
Переглядів: 1580 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)


"Ідіть до Йосипа!” — цими словами посилав фараон, єгипетський цар, свій народ, що терпів голод, до Йосипа, якого Боже Провидіння поставило, щоб він спас Єгипет та й інші країни від голодної смерті. "Ідіть до Йосипа!” — так говорить небесний Отець до кожної людини, а особливо до нас, християн. Посилає нас до того Йосипа, якого нам дав за головного заступника і хоронителя. Єгипетський Йосип був праобразом нашого св. Йосипа. Той старався тільки про якусь частину людей; а цей був вибраний Богом для старання про цілий світ, про його земні й душевні потреби.

Господь Бог наділив св. Йосипа високою честю, коли дав у його руки своє вітцівство і свого єдинородного Сина. Ісус Христос не лише кликав Йосипа батьком, але й слухав його як батька, виявляв ту щиру дитячу любов, послух і пошану, яку кожна добра дитина виявляє своєму батькові. ... Читати далі »
Переглядів: 1187 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)

Це велике щастя для людини — від дня свого народження мати Ангела Хоронителя.

Святі Ангели — це слуги Божі, яким небесний Отець доручив нас хоронити й провадили на небезпечній дорозі нашого життя.

Цю службу ангелів художники зображають нам у різний спосіб:

1.    У колисці спить дитя, а при ньому стоїть ангел і молиться (Ангел хоронить наше життя).

2.    Дитина йде через вузький міст: ангел провадить її за руку (Ангел нашу душу провадить до неба).

3.    Дитина іде полем, під ногами її гадина, що хоче вкусити дитину, та ангел відтягає дитину набік і вбиває гадину (Ангел допомагає нам перемогти спокуси).

4.    Ангел з дитиною на руках летить до неба (Ангел допомагає нам при нашій смерті).

Ангели Хоронителі помагають нам таким чином:

1.    Розбуджують у нас добрі думки й схиляють на добре нашу волю.

2.& ... Читати далі »
Переглядів: 1698 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)

Один місіонер багато трудився, щоб навернути одне село до Бога. Більша частина людей навернулася, та все-таки залишились деякі, що відкладали своє покаяння. "Що робити, щоб і ті, інші, навернулися?” — питали місіонера добрі душі. "Жийте згідно зі своєю святою вірою, а ті люди, бачачи ваш добрий приклад, навернуться до Бога,” — була відповідь місіонера. І так сталося.

Дорогий християнине! Місіонером, апостолом є кожний, хто живе згідно з вірою і дає добрий приклад. Хто пізнає нашу віру, той повинен визнати, що тільки вона — правдива і свята.

1.    Віра наша правдива, тому треба ЇЇ визнавати сміло і явно. Святий Павло говорить: "Серцем-бо вірується в правду, устами ж визнається на спасіння.” Цими словами св. Апостол говорить, що, коли ми віру свою явно визнаємо, то будемо спасенні. І сам Ісус Христос каже нам це: "Кожний, хто визнає мене перед людьми, того і я визнаю перед Отцем моїм.” Та й чого мав би христ ... Читати далі »
Переглядів: 1078 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)

1.    Не забувай ніколи, що маєш одну душу, щоб її спасти, одне небо, щоб на нього заслужити, одно пекло, щоб його обминути. "Яка користь людині, як світ цілий здобуде, а занапастить власну душу?” (Мт. 16, 26).

2.    Бійся гріха й пильно стережися його. "Чувайте й моліться, щоб не ввійшли у спокусу” (Мт. 26, 41).

3.    Уникай нагоди до гріха. "Хто любить небезпеку, в ній і загине” (Сирах).

4.    Часто молися."Хто молиться, буде спасенний, хто не молиться, загине” (св. Альфонс).

5.    Часто сповідайся і причащайся. "Добра сповідь гасить вогонь пекла” (св. Кипріян). "Хто тіло моє їсть і кров мою п’є, той живе життям вічним” (Ио. 6, 54).

6.    Не соромся ніколи своєї віри й не бійся сповняти свої релігійні обов’язки. "Хто б соромився мене та моєї науки, того Син Чоловічий буде соромитися, коли прийде у славі своїй” ... Читати далі »
Переглядів: 1106 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-01 | Коментарі (0)

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0