Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2011 » Жовтень » 16

Коли зближається кінець життя, праведний християнин не обманює себе щодо своєї будучності. У свій час він складе заповіт, завчасно прикличе до себе священика, щоб при добрій пам’яті висповідатися й прийняти св. Тайну Оливопомазання, що очистить його від наслідків гріхів і зміцнить його в останній боротьбі проти злого духа, що навіть в останню мить рад би стягнути душу в пекло на муки.

При постелі вмираючого праведника бачимо Ангела, що стирає зі своєї книги сім головних гріхів, другий Ангел мечем проганяє злого духа. Третій при голові вмираючого підтримує його небесною надією і вказує вгору, звідки ясні промені сходять, де на душу чекають ворота небесного Єрусалима й Ангели, щоб відпровадити її до милосердного Судді.
... Читати далі »
Переглядів: 1082 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-16 | Коментарі (0)

Завжди пам’ятай про свою смерть! Земля й попіл єси, людино, і в землю повернешся! Не було й не буде людини, що вродилася і не померла. Тож і ти помреш.


Пам’ятай про смерть! Тільки нерозумний боїться думати про неї. Мудрий чоловік вважає думку про смерть найліпшим провідником на дочасній дорозі життя.

Кожний помре, але смерть кожної людини неоднакова. Хто хоче ... Читати далі »
Переглядів: 1687 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-16 | Коментарі (0)


Ісус Христос сказав про страшний суд:

1.    На небі появиться св. Хрест, щоб звістити прихід небесного Судді.

Хрест наповнить грішників великим страхом, а праведників великою радістю (див. с. 42-43).                             

2.    Ісус прийде у великій славі.  & ... Читати далі »
Переглядів: 1427 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-16 | Коментарі (0)


Чоловік, що берігся гріха, вправлявся в чеснотах, побожно приймав св. Тайни, чинив діла милосердя, відвідував хворих, потішав засмучених, помагав бідним; молитвами й побожними розважаннями підтримував себе в своєму житті, — як зображено на малих образках, — може сміло покидати цей світ. Священик може направду потішити його родину, що нема причини плакати, бо покійний заслужив собі вічне щастя.

Його душа якийсь час ще буде терпіти в огні чистилища, та незабаром буде звільнена звідти, бо своїми добрими ділами чоловік уже відбув велику частину покути за гріхи. На образку бачимо, як два Ангели приводять душу такої людини на місце, приготоване для праведних, де їй виходять назустріч родичі й діти, що раніше померли. Там чекає на нього Божа Мати з Ангелами, і сам Спаситель — щоб передати своєму вірному слузі вінець вічного життя, ласкаво прийняти його до свого серця та з ... Читати далі »
Переглядів: 1082 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-16 | Коментарі (1)


На образку Дух правди своєю світлістю перемагає темряву духа злоби.

Святий Дух хоче розсіяти по цілому світі своє Боже світло, щоб люди в тому світлі пізнали вічну правду Ісуса Христа, в ній жили та були спасенні.

Диявол, дух гріха, зі своїми товаришами старається з усіх сил засліплених людей кинути у темряву.

О, молімся, просім святого Духа, щоб Божою силою відігнав духа тьми в найглибшу пекельну прірву, щоб люди могли прийняти Господню світлість і правду, що є найбільшим багатством!

Подумай, людино, чи нема в тобі чогось грішного? Чи не маєш ти на душі смертельного гріха? Коли так, то Святий Дух вигнаний із свого храму, а дух гріха вступив на його престол. О, людино, віддай святому Духові його честь, його храм! Приклич Його назад до свого серця!

Збуди в собі щирий жаль, правдиво покайся й щонайскоріше висповідайся! І ти здобудеш собі велике щастя, ... Читати далі »
Переглядів: 1032 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-16 | Коментарі (0)


Не про те хочу говорити тобі, дорогий читачу, як сам Господь Бог прославив дерево хреста; як його — дерево ганьби — Він перемінив на предмет радості, честі, нашого вшанування.

Буде тут мова не про той хрест, що прикрашає царські корони і груди славних героїв; ані про той хрест, перед яким ти молишся. Ні... Я хочу тобі дещо розповісти про інший хрест, про який сказав Ісус Христос так: "Коли хтось хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме свій хрест і йде за Мною!” (Мт. 16, 24).

Нести хресне дерево, на якому помер Ісус Христос, був від Бога вибраний тільки один чоловік і то на короткий час — Симон із Киренеї. Нести хрест, про який Христос сказав вищезгадані слова, ми покликані всі. А таких хрестів є багато, вони не всі однакові, якийсь більший, важчий, а інший — менший, легший. Та не раз людина має на собі носити й більше таких хрестів. Ці хрес ... Читати далі »
Переглядів: 1728 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-16 | Коментарі (0)

ГОРА ХРИСТИЯНСЬКОЇ ДОСКОНАЛОСТІ
Ця гора, через яку веде дорога до неба, до злуки з Богом, є дуже стрімка, скалиста, й дуже важко вийти на неї.

Як бачимо на образі, на вершину цієї гори веде вузенька стежка, що спочатку внизу найвужча й найтрудніша, бо сходинки, по яких треба ступати, тут найвищі й в колючому терні. Початок кожного діла найтрудніший. Те саме можна сказати і про дорогу правдивого побожного життя. Та якщо ми перемогли перші труднощі і послушно даємо провадити себе нашим духовним провідникам, тоді останні сходинки на тій небесній дорозі будуть легкими та усипані трояндами.

Але, як бачимо на образі, саме перед першою ширшою сходинкою, перед сходинкою послуху, ... Читати далі »
Переглядів: 1478 | Додав: Profelin1 | Дата: 2011-10-16 | Коментарі (0)

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0