Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2011 » Жовтень » 16 » ГОРА ХРИСТИЯНСЬКОЇ ДОСКОНАЛОСТІ
0:04 AM
ГОРА ХРИСТИЯНСЬКОЇ ДОСКОНАЛОСТІ
ГОРА ХРИСТИЯНСЬКОЇ ДОСКОНАЛОСТІ
Ця гора, через яку веде дорога до неба, до злуки з Богом, є дуже стрімка, скалиста, й дуже важко вийти на неї.

Як бачимо на образі, на вершину цієї гори веде вузенька стежка, що спочатку внизу найвужча й найтрудніша, бо сходинки, по яких треба ступати, тут найвищі й в колючому терні. Початок кожного діла найтрудніший. Те саме можна сказати і про дорогу правдивого побожного життя. Та якщо ми перемогли перші труднощі і послушно даємо провадити себе нашим духовним провідникам, тоді останні сходинки на тій небесній дорозі будуть легкими та усипані трояндами.

Але, як бачимо на образі, саме перед першою ширшою сходинкою, перед сходинкою послуху, починає крутитися стежка наліво, що зводить людей з доброї дороги. Так, послух для багатьох душ важкий, та як цю сходинку душа перейде, то звідси починається вже ширша й легша дорога. Сходинки цієї дороги дуже цінні: мовчання, стриманість, пильність, покора, відвага, терпеливість, побожність, витривання. Коли душа пройде ці сходинки, тоді дістанеться, на Божу гору, злучиться з Богом.

Але як мало людей дійде на цю гору! Більшість з них ступає на ширшу, легку дорогу, де на них чекає пекельний ворог, щоб з часом кинути їх у вічну погибель.

Є й такі люди, що перед горою християнської досконалості стоять і не рухаються; їх символізує жінка на правому боці нашого образу. Вона зображає тих, що хочуть бути побожними, але нахили до земних радощів не дозволяють їм наблизитися до гори та ступати дорогою до неба. І чим сильніше така людина прив’язана до земних радощів, тим більше нещаслива вона є: це зображає жінка на лівому боці образу, ноги якої прив’язані до землі залізними кайданами.

Дорогий християнине! Подумай, чи тебе не стримують від християнської досконалості такі залізні кайдани? О, старайся якнайшвидше звільнитися від них! Проси помочі з неба, проси Бога, щоб Він дав тобі поміч, силу у тій справі.

Щоб осягнути вічне життя, треба докласти всіх своїх

зусиль.

ЗАПІЗНО!

В одному селі лежала важко хвора жінка. Покликали до неї священика з Найсвятішими Тайнами. Священик прийшов, висповідав її, запричащав та уділив Тайну Оливопомазання: приготував її на дорогу до вічності.

Коли Він повертався додому, його наздогнав чоловік хворої і попросив вернутися до хворої. Та як він прийшов до хати, хвора сказала: "Вже запізно” і по тих словах померла. Священик запитав, що мають означати останні слова померлої? Йому відповіли, що хвора по його відході призналася, що 20 років затаювала важкий гріх і цього гріха не сказала й перед смертю.

Направду запізно!
Не може мати Бога за батька той, хто не шанує св. Церкву за матір. Одна правдива Христова Церква, в якій кермує, править і проповідує Папа Римський, законний наслідник св. Апостола Петра, якому сам Ісус Христос передав свою владу словами: "Паси ягнята мої, паси вівці мої...” (Йо. 21, 15-17).


Переглядів: 1479 | Додав: Profelin1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0