Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Копія Туринської плащаниці в Тернополі
11:54 AM
Копія Туринської плащаниці в Тернополі
З 25 лютого до 4 березня у Тернополі в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття перебуватиме копія Туринської Плащаниці

   З суботи 25 лютого до неділі 4 березня у Тернополі в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці перебуватиме копія Туринської Плащаниці. Молитовне вшануваня Святині розпочнеться в суботу, 25 лютого, о 9.30 спільною молитвою духовенства та вірних. Кожен матиме змогу не лише приступити до копії Туринської Плащаниці, а й взяти участь в духовних реколекціях на тему: "Піст у житті християнина".


З Біблійних переказів відомо, що після смерті Ісуса Христа його тіло обгорнули полотном і поклали в печеру, затуливши вхід каменем. Проте на ранок знайшли камінь відсунутим, а в середині залишилася сама плащаниця з відбитками тіла Спасителя. Справжня Туринська Плащаниця перебуває у соборі італійського міста Турин, для огляду її відкривають раз на 90 років. Загалом у світі існує вісім зареєстрованих і благословенних Папою Римським копій Туринської Плащаниці. Восьма копія знаходиться у Львові. Її виготовили та освятили спеціально для України. Дозвіл на виготовлення для України Плащаниці дав покійний Папа Іван Павло ІІ, а нинішній Папа Бенедикт XVI благословив вже готову копію. Копія Туринської Плащаниці перебуватиме в Тернополі з 25 лютого до 4 березня у Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

 отець Роман ДУТЧАК судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ

Це буде особливий час, що можна буде приступити до цієї святині, щоб віддати шану, шану Господеві Спасителеві, який є зображений на цій Туринській Плащаниці. Ми звичайно не ставимо собі за завдання вирахувати математично це все досліджувати, але з вірою, якщо поглянути на цю річ, то дійсно на ній є зображена особа, про яку описує Святе Євангеліє, а саме Ісус наш Христос.

Впродовж перебування копії Туринської Плащаниці у Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі відбуватимуться й духовні реколекції на тему: "Піст у житті християнина". Священики закликають не нехтувати під час Великого посту нагодою зустрітися з Господом, попросити пробачення за гріхи, очистити душу і тіло.

 отець Роман ДУТЧАК  судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ

Можна почерпнути з цих духовних наук і зробити для себе висновки, зробити для себе певні обмеження під час посту. Вони мають не лише стосуватися споживання страв, м'ясних чи танців чи різного роду святкувань, але щоб зрозуміти що час посту є набагато щось більше, те що поєднується з нашою вірою. Власне, ця святиня копія Туринської Плащаниці допоможе нам ввійти у цей великий час посту.

Духовні науки виголошуватимуть щодня з 25 лютого до 4 березня під час літургій вранці о сьомій та восьмій п'ятнадцять та ввечері о вісімнадцятій годинах. Про чудодійну силу плащаниці ходить чимало переказів. Одних, безнадійно хворих, вона виліковувала, іншим допомагала з вирішенням найболючіших проблем. Архикатедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі для доступу до Плащаниці буде відкритий щодня зранку і до останнього відвідувача, каже отець Роман Дутчак.

Джерело:http://www.tv4.te.ua/index.php/news/1868--25---4------------
Переглядів: 1600 | Додав: Profelin1 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0