Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2011 » Жовтень » 1 » ПРО СВЯТІ ТАЙНИ
5:20 PM
ПРО СВЯТІ ТАЙНИ
Коли Господь Бог створив перших людей, то в своїй любові й доброті мав дуже гарний план для них. Перші люди та їхні потомки мали жити в раю, щасливо, без гріха, без труду, весело, в здоров'ї. А коли прийшов би час, людина б заснула і була б перенесена тілом і душею в небесне царство. Та перші люди знищили цей гарний Божий план. Як знаємо, вони переступили Божу заповідь та все втратили: безсмертність тіла, красу душі, стали підлеглими слабостям, гріхові й дияволові; а з ними всі їхні потомки стали учасниками того першого гріха.

Диявол радів з тої своєї перемоги, та радість його була передчасна, бо Бог не залишив людину з її заслуженою карою.

Бог в безконечній Своїй любові послав нам Свого Сина, що воплотився від Духа Святого і народився з Пречистої Діви Марії. Тридцять років трудився Божий Син і дав нам приклад, що й ми повинні працювати. Бо коли Божий Син працював, ще й тяжко працював, то й нам праця не принесе жодного сорому. Три роки Ісус Христос навчав прилюдно і різними чудами доказував своє Божество. А вкінці віддав себе в руки ворогів своїх і помер за нас на хресті.

Своєю смертю на хресті Ісус Христос заплатив сповна за первородний гріх і за всі гріхи цілого світу. Його смерть перепросила Небесного Вітця, і небесне царство знову нам стало відкрите. Ісус Христос виправив усе, що ми втратили через Адама й Єву. Вернув нам Божу любов; безсмертність тіла та звільнив від терпінь, але ці два дари дістанемо тільки в іншому світі.

Ісус Христос не взяв від людей душевної немочі: нахилів до зла. І вчинив дуже мудро. Бо ангели в небі заслужили щастя тим, що на добро використовували природу, дану їм від Бога. А які ангели так не робили, будуть кинуті до пекла. Наші прародичі мали виявити свій послух Богові, та замість того стали непослушними. Так і від нас Бог жадає знаку вірності, знаку покори й послуху; будемо боротися проти нашої душевної немочі, тобто проти грішних нахилів. Тільки так можемо собі заслужити на небо. Добрий вояк показує свою відвагу на війні, а Христовий воїн — у боротьбі проти гріха.

Наш Спаситель знав нашу природу. Він бачив те, про що пізніше св. Павло написав, що людина має велику схильність до гріха, тому Він не лишив нас без помочі. Він і сьогодні помагає нам своєю святою любов’ю.

Ісус Христос робить з нами так, як добра мама зі своєю хворою дитиною. Він дбає про нас, огортає нас своєю любов’ю від початку нашого життя аж до нашої смерті.

Ця поміч — це внутрішня ласка, тому ми її не бачимо, не чуємо. Та людина — розумне створіння і хоче бачити все, що біля неї діється. Наш дорогий Спаситель знав про це і для того дав зовнішні — видимі знаки, якими нам роздає свою ласку — це Святі Тайни.

Отже, потрібно щоб Свята Тайна мала видимий знак і невидиму силу — ласку Божу, та щоб була установлена Ісусом Христом. Коли немає тих прикмет, тоді вона не є тайною.

Ісус Христос поступає з нами у Святих Тайнах так, як добрі батьки зі своєю дитиною.

1.    Батьки приводять дитя на світ, дають йому життя. Коли ми тілесно народилися, душа наша ще умертвлена первородним гріхом. Ісус Христос дає життя тій душі в св. Тайні Хрищення, увільняючи її від гріха й прикрашаючи чеснотами.

2.    Батьки доглядають, годують дитя, щоб воно було сильне і здорове. Ісус Христос дає нам духовну силу в св. Тайні Миропомазання.

3.    Добра мама годує своє дитя сама, не дає його няньці. Ісус Христос також сам годує нашу душу в св. Тайні Євхаристії, своїм святим Тілом і Кров’ю.

4.    Мама й тато прощають дитині її провини, коли вона просить і кається. Ісус Христос відпускає нам всі гріхи в св. Тайні Покаяння.

5.    Мама й тато лікують свою хвору дитину. Ісус Христос дає нам під час слабості лік — св. Оливопомазання.

6.    Родичі навчають, виховують свою дитину. Ісус Христос вчить нас через священиків, яким дає владу і силу в св. Тайні Священства.

7.    Батьки готують свою дитину до подружжя, дають їй щире благословення. Ісус Христос також благословляє молоду пару в св. Тайні Подружжя.

Так опікується нами наш дорогий Спаситель, уділяючи нам свої ласки. Таку любов, таке батьківське старання може виявити тільки Бог! Лише за ті ласки варто бути членом католицької Церкви, бути учасником тих тайн.
Якось одна лютеранська жінка зустріла в потязі католицького священика, з яким почала розмову. Спитала його: "Для чого у вас, католиків, стільки тайн?” Священик відповів: "Ми в Хрищенні родимося, в Миропомазанні скріпляємося, св. Євхаристією годуємо себе, в Сповіді очищаємося, Оливопомазанням приготовляємося до вічності, Священством навчаємось, Подружжям стаємо учасниками Божої ласки”. Жінка замовкла, роздумуючи над тими словами, а за рік вона стала католичкою.

Хто бачить у Святих Тайнах Боже провидіння, той мусить визнати, що та Церква, яка має такі Тайни, — єдиноспасительна.

Дякуймо Богові, що ми є членами католицької Церкви й можемо бути учасниками Святих Тайн.

"Направду, направду кажу вам: коли не будете їсти тіла Сина Чоловічого й не будете пити крові Його, не будете мати життя в собі. Хто їсть Моє тіло і п’є Мою кров, буде мати життя вічне, і Я воскрешу його в останній день.”

Це слова вічної правди. Хто не приймає Пресвятого Тіла Христового, надприродне життя його душі не може довго тривати, така душа скоро вмирає гріховною смертю. Христос Господь не лишив себе під видом якоїсь надзвичайної поживи, тільки у вигляді хліба, щоб дати нам пізнати: Він хоче бути для наших душ хлібом, тобто, щоденною поживою. Приймай, побожний християнине, те Пресвяте Тіло якнайчастіше, але приймай Його з живою вірою й любов’ю, належно підготований, і можеш мати надію й бути певним, що за короткий час відчуєш "яко благ Господь” — який добрий Господь, почнеш жити по-божому та зможеш сказати зі святим Павлом: "Живу вже не я, а живе Христос у мені!” (Гл. 2, 20).
"Якби я говорив мовами людськими й ангельськими, але не мав любові, я був би немов мідь бреняча, або кимвал звучний. Якби я мав дар пророцтва і відав усі тайни й усе знання, і якби я мав усю віру, щоб і гори переставляти, але не мав любові, я був би — ніщо. І якби я роздав бідним усе, що маю, та якби віддав моє тіло на спалення, але не мав любові, то я не мав би жодної користі” (1 Кр. 13, 1-3).



Переглядів: 2157 | Додав: Profelin1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0