Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2011 » Жовтень » 16 » ЗВІЛЬНЕННЯ ДУШІ З ЧИСТИЛИЩА
0:46 AM
ЗВІЛЬНЕННЯ ДУШІ З ЧИСТИЛИЩА

Чоловік, що берігся гріха, вправлявся в чеснотах, побожно приймав св. Тайни, чинив діла милосердя, відвідував хворих, потішав засмучених, помагав бідним; молитвами й побожними розважаннями підтримував себе в своєму житті, — як зображено на малих образках, — може сміло покидати цей світ. Священик може направду потішити його родину, що нема причини плакати, бо покійний заслужив собі вічне щастя.

Його душа якийсь час ще буде терпіти в огні чистилища, та незабаром буде звільнена звідти, бо своїми добрими ділами чоловік уже відбув велику частину покути за гріхи. На образку бачимо, як два Ангели приводять душу такої людини на місце, приготоване для праведних, де їй виходять назустріч родичі й діти, що раніше померли. Там чекає на нього Божа Мати з Ангелами, і сам Спаситель — щоб передати своєму вірному слузі вінець вічного життя, ласкаво прийняти його до свого серця та зробити учасником безконечних небесних радощів.
О, мудросте наверненого розбійника! Вона не жадає ні грошей, ні звільнення від кари, не прагне зійти з хреста; вана домагається чогось вищого... Увесь світ для неї тепер такий малий та пустий, і смерть зовсім їй не страшна. У неї тільки одне на думці, тільки одного бажає вона усім серцем: бути з Христом у раю (св. Іван Золотоустий).

Переглядів: 1083 | Додав: Profelin1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 юлія  
0
Скажіть, будь ласка, що взагалі таке чистилеще? чи про нього згадки в Святому Письмі, чи це просто фолкльорна вигадка? Відверто кажучи, дуже сумніваюсь в існуванні подібногомісця.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0