Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2011 » Жовтень » 16 » ПАМ’ЯТАЙ ПРО СМЕРТЬ!
1:16 AM
ПАМ’ЯТАЙ ПРО СМЕРТЬ!
Завжди пам’ятай про свою смерть! Земля й попіл єси, людино, і в землю повернешся! Не було й не буде людини, що вродилася і не померла. Тож і ти помреш.


Пам’ятай про смерть! Тільки нерозумний боїться думати про неї. Мудрий чоловік вважає думку про смерть найліпшим провідником на дочасній дорозі життя.

Кожний помре, але смерть кожної людини неоднакова. Хто хоче добре вмерти, той уже наперед має готуватися до смерті. А зможе приготуватися до смерті тоді, коли думатиме про неї. На образі бачимо одного пустинника, що молиться з книги, а в правій руці тримає голову мертвої людини, щоб безнастанно пам’ятати про смерть.

Згадка про смерть дає нам правдивий образ дочасних і вічних діл, показує нам ціну земного (дочасного) й майбутнього (вічного) життя... На образах бачимо, як смерть ломить дерево, що розвивається, як приходить вона, щоб забрати багатого й бідного, як змітає вона те, що в наших очах видається великим багатством.

Пам’ятай про смерть! Слухай того вчителя, що навчить тебе правильно цінити земне й майбутнє багатство. Хто слухає його, той не буде ошуканим.

Земля видається в наших очах такою великою, а сонце таким малим, хоч насправді сонце у мільйон разів більше, як наша земля. Звідки ця омана? Звідти, що земля близько, а сонце дуже далеко від нас. Так і з земним життям: більше цінимо його, бо воно ближче до нас, ніж наше майбутнє життя, якого ми не можемо бачити. Так живемо тут, якби наше земне життя ніколи не мало кінця.

А насправді, чим є наше земне життя? Очікуванням на залізничній станції. Про що думає пасажир? Добратися потягом туди, куди потрібно.

Пам’ять про смерть хай буде твоїм провідником, і коли того провідника будеш триматися, то не зблудиш. Важко людині вертатися на добру дорогу, але набагато важче буде тоді, коли по смерті не молена вже буде вернутися на неї.

Пам’ятай про смерть, і тоді твоя смерть буде ясною зорею, а сонце щасливої безсмертності твоєї душі освітить твій гріб.

ЩАСЛИВА СМЕРТЬ

Одного разу свята Мехтильда запитала Пречисту Діву, який є найлегший спосіб отримати собі ласку доброї смерті. На те Пречиста Діва відповіла їй так: "Доню моя, коли ти хочеш одержати ту велику даску, то кожного вечора перед спанням кажи побожно три "Богородице Діво”, щоб Трійці Божій подякувати за всі добродійства, які ти у житті одержала, та за моїм заступництвом виблагати собі найбільше добродійство з усіх добродійств: добру, щасливу смерть”.


Переглядів: 1688 | Додав: Profelin1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0