Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2011 » Жовтень » 16 » ВІЗЬМИ СВІЙ ХРЕСТ.
0:19 AM
ВІЗЬМИ СВІЙ ХРЕСТ.

Не про те хочу говорити тобі, дорогий читачу, як сам Господь Бог прославив дерево хреста; як його — дерево ганьби — Він перемінив на предмет радості, честі, нашого вшанування.

Буде тут мова не про той хрест, що прикрашає царські корони і груди славних героїв; ані про той хрест, перед яким ти молишся. Ні... Я хочу тобі дещо розповісти про інший хрест, про який сказав Ісус Христос так: "Коли хтось хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме свій хрест і йде за Мною!” (Мт. 16, 24).

Нести хресне дерево, на якому помер Ісус Христос, був від Бога вибраний тільки один чоловік і то на короткий час — Симон із Киренеї. Нести хрест, про який Христос сказав вищезгадані слова, ми покликані всі. А таких хрестів є багато, вони не всі однакові, якийсь більший, важчий, а інший — менший, легший. Та не раз людина має на собі носити й більше таких хрестів. Ці хрести провадять людину до неба, коли вона несе їх радо. Та щоб ти, чоловіче, міг їх радо носити, повинен завжди дивитися на свого Спасителя, йти вслід за Ним, як це робив Симон із Киренеї, коли за Ісусом ніс хрест на гору Голгофту.

Подивися, християнине, на наш образ і з нього вималюй собі свій хрест, який Бог на тебе поклав. А, може, маєш більше їх: бідність, терпіння, кривда, погорда, переслідування, невдячність, посміх, несправедливе звинувачення, хвороба, смерть і т. д. І коли ти, людино, знаєш уже свої хрести, добре подивися на свого Спасителя, що всі вищезгадані хрести за тебе зніс, а потім, прошу тебе, читай поволі наступні слова й роздумуй над їхнім значенням: "Коли хтось хоче йти за Мною, нехай відречеться себе самого, візьме свій Хрест і йде за Мною”. Ці слова говорить до тебе Ісус сьогодні, а коли ти боїшся його нести, пам’ятай, що набагато більший буде твій страх, коли на страшному суді появиться на небі Христовий хрест і почуєш слова: "Іди від Мене...!”

Так! Прийде Господь, що на хресті був розп’ятий, прийде й буде судити. Тоді всі, що в своєму житті відреклися самих себе і свої хрести взяли на себе, з радістю й великим довір’ям приступлять до свого Небесного Судді. Чому ж мав би ти боятися взяти на себе свій хрест, коли він провадить тебе до небесного Царства?

Переглядів: 1729 | Додав: Profelin1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0