Християнський сайт "Терноцвіт"



Untitled
Головна » 2012 » Квітень » 2 » Молитовна Хресна дорога у Тернополі зібрала майже 20 тис. людей
6:36 PM
Молитовна Хресна дорога у Тернополі зібрала майже 20 тис. людей

Молитовна Хресна дорога у Тернополі зібрала майже 20 тис. людей

Центром Тернополя 1 квітня пройшла хресна хода, у якій за різними оцінками взяли участь близько 20 тисяч осіб. Архиєреї УГКЦ Кир Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, та єпарх Бучацький Кир Дмитро Григорак очолили процесію. Організатором виступила архиєпархіальна комісія у справах молоді та молодіжні організації Тернополя. Молитовні роздуми підготували семінаристи духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

У духовних науках організатори серед іншого згадали про проблему розлучень та занепаду християнських цінностей у родині. Не оминули увагою гріх аборту, закликаючи українських жінок, щоб дозволили беззахисним ненародженим дітям прийти у цей світ. Особливо акцентували на проблемі соціального сирітства та заробітчанства, наводячи приклади із життя неблагополучних сімей: алкоголізм, наркоманія, тютюнопаління, розпуста та зловживання такими технічними досягненнями, як комп'ютер, мобільний телефон.

Хресна дорога в ТернополіПрисутні молилися за молодь, котра заходиться у розпачі і не вірить, що на світі існує добро, за батьків, які би вміли по-християнськи виховувати своїх дітей, за покликання до служіння Богу, духа братерства в українському народі та відновлення єдності між християнами.

У молитовній процесії, яка йшла центральними вулицями Тернополя приблизно 3 години, взяли участь близько 100 священиків архиєпархії, представники інших конфесій, а також голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, міський голова Сергій Надал, представники облдержадміністрації. Священнослужителі, члени монаших згромаджень, представники влади та молодіжних спільнот, волонтери "Іскри любові" ,працівники культури, медицини, освіти почергово несли хрест. У 14 стаціях Хресної дороги читали страсні Євангелія, віршовані розважання, семінаристи виконували духовні пісні.

"Ніхто не є вільний від терпінь, ні праведний, ні грішний, ні багатий, ні бідний, - у зверненні до вірних сказав архиєпископ Василій. - Хто хрести несе з любов'ю і терпеливо, той очищає і спасає свою душу, а хто під тягарем хрестів бунтується, той її губить”. На завершення молитовної акції першоієрарх Тернопільсько-Зборівський подякував владиці Дмитру Григораку та усім присутнім за те, що, не зважаючи на холод, вітер і сніг, брали участь у молитві.



хресна дорога в Тернополі





































переглянути ще фотографії можна тут: http://topilche.te.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=9:hresna-doroga-v-ternopoli&catid=23&Itemid=131
Джерело: www.tze.org.ua

Переглядів: 1589 | Додав: Profelin1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Profelin1  
0
Я теж був на Хресній дорозі!! справді людей було дуже багато!! це надзвичайно радує!, що незважаючи на такий сильний вітер так багато було віруючих!! angel applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

МЕНЮ

Пошук

Ми в контакте

Наше опитування

Що ви найчастіше шукаєте в інтернеті?
Всего ответов: 793
Чи подобається вам цей сайт?
Всего ответов: 671

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0